Sivut

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Paimennuspäivä


Tämä tulee nyt melkein kuukauden myöhässä mutta ei kai sen niin väliä. Me ollaan pidetty juoksutaukoa eikä olla muutenkaan tehty mitään ihmeempiä niin ei ole ollut kummoisempaa päivitettävää. Mä olin tosin maanantaina iltakisoissa töissä ja keskiviikkona kävin katsomassa ykkösten hyppyradat. Huomenna sitten omatoimiset iltatreenit ja keskiviikkona pitkästä aikaa ohjattuihin treeneihin. Nellin juoksujen alkamisesta on kulunut jo yli kolme viikkoa mutta kun keskiviikkona oli vielä ykkösten iltakisat, niin meidän ohjatut oli tältä viikolta peruttu.


Mutta palataan ajassa taaksepäin toukokuun alkuun Helatorstaille, jolloin suunnattiin paimennuspäiville Someroon. Lähdettiin kuuden aikaan ajamaan Jyväskylästä mutta silti onnistuttiin myöhästymään noin kymmenen minuuttia koska minun (epä)luotettava omenapuhelin-navigaattori ohjasi meidät viimeisillä kilometreillä ihan täysin harhaan. Ajeltiin yhteensä varmaan 20 minuuttia jotain pieniä kinttupolkuja pitkin, onneksi auto ei jäänyt mihinkään kiinni. Ja onneksi ei tullut ketään vastaan..


Itse paimennus oli sitten todella mielenkiintoista ja olin niin iloinen huomatessani että Nellissähän on potkua tuohon hommaan! Mulla oli kyllä aika vahva aavistus siitä että Nelli pärjää hyvin ja näinhän siinä kävi. Meidän opastaja kehui Nelliä paljon ja sanoi että ehdottomasti kannattaa harrastaa, jos ei paimennusta, niin sitten jotain muuta. Nelli oli kyllä oikein pätäkkä ja komensi lampaita haukkumalla ja innostui kovasti "paimentamaan" niitä.


Päivästä jäi meille hyvät muistot vaikka päivä olikin pitkä. Meillä meni yhteensä yli kolmetoista tuntia tien päällä ennen kuin päästiin takaisin kotiin. Sanomattakin on varmaan selvää että kotiin palasi erittäin väsynyt pieni paimentyttö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti