Sivut

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Tokoa 8/XX ja Agilityn jatko 2/10

Arvelin viime kirjoituksessa ihan oikein, tämä viikko vierähti kiireisissä merkeissä ja uuteen rytmiin totutellessa. Ja harjoittelu on tosiaan jäänyt aika vähäiseksi, mutta eiköhän se tästä ajan kanssa. Jotain todella positiivista on tapahtunut tämän viikon aikana, Nelli on rauhoittunut siinä suhteessa, että vieraiden koirien ohittaminen lenkillä on helpottunut huomattavasti. Nykyään Nellin huomio kohdistuu ihan yleiseen mörköilyyn (esimerkiksi haukutaan kuuselle tai tummalle lumipaakulle....) eikä vastaantulevien koirien haukkumiseen. Mahtavaa, ihanaa! Toivottavasti Nelli pysyy tällä linjalla jatkossakin.

Tokoa 8/XX

Juu, meidän maanantain ryhmä oli viimeksi ihan täysin nimensä veroinen. Ensimmäinen ja toinen kierros meni kaikilta viideltä ryhmäläiseltä lähes täysin penkin alle eikä oikein voinut muuta kuin nauraa vaikka ei hirveästi edes naurattanutkaan. Harjoiteltiin koko tunnin ajan sivullemenoa ja vasta sitten kun päästin Nellin hihnasta irti (eli viimeisellä harkkakerralla), asiat alkoivat sujumaan niin kuin pitäisi. On välillä vähän tyhmä olo, kun tietää että koira ihan varmasti osaa asian, mutta jostakin syystä ei tee sitä oikein tai sitten jättää kokonaan tekemättä. Mutta tuo, että jätettiin hihna pois, helpotti kyllä suoriutumista kummasti. Jännityksellä odotan taas seuraavaa kertaa, mitä silloin on luvassa.

Agilityn jatkokurssi 2/10

Agilityssa harjoiteltiin edellisellä viikolla opeteltuja ohjaustekniikoita esteiden, putken ja hyppyjen, avulla. Ensin harjoiteltiin niin, että koira juoksi putken läpi, jonka jälkeen koira ohjattiin hypylle sylkkärillä. Nelli toimi tosi hienosti ja oli ihan innoissaan, mutta minä mokailin aika lahjakkaasti. On se vaan vaikeaa yrittää pysyä noin nopean koiran perässä. Tämä harjoitus meni lopulta aika hyvin ja siitä jäi tosi hyvä fiilis. Harmi vaan, että siihen loppuikin meidän onnistumisen hetket, sillä seuraavaksi otettiin pelkkiä hyppyjä ja ne meni päin sitä itseään. Nelli tiputti pari kertaa esteen ja sen jälkeen alkoi kammoksumaan hyppyjä. Sitten jouduttiinkin palaamaan hihnaohjaukseen, mutta siitäkään ei meinannut tulla mitään. Lopuksi käytiin vielä ohjaajan kanssa hyppyjä läpi ja koetettiin saada niistä onnistumisia, että Nelli pääsisi kammonsa ylitse. Ensi tiistaina sitten nähdään miten siinä onnistuttiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti