Sivut

perjantai 14. syyskuuta 2012

Huono päivä, huono treeni

Mitä saadaan kun yhdistetään gradun tekeminen, kiire, häsläys, huono mieli, vesisade ja märät vaatteet? Erittäin huonot lähtökohdat agilitytreeneille. 

Keskiviikkona oli siis ohjatut treenit, mutta koska mun oli "pakko saada" aloittamani graduhomma päätökseen juuri sinä iltapäivänä, lähdimme ajelemaan Killerille vähän liian myöhään ja kiireessä. Niin kiire ei kuitenkaan tullut etten olisi ehtinyt lämmitellä Nelliä ennen treenejä, mutta kun en tajunnut lähtiessä tarkistaa säätä niin oltiin sitten kamppeet märkänä treenien ajan. Onneksi takki piti sentään vettä! 

Treeneissä harjoiteltiin takaakiertoja pienellä ratapätkällä. Pätkän lopussa oli taas loppusuora eli päästiin harjoittelemaan myös eteenlähetystä. Ennen omaa vuoroa treenattiin vähän keppejä ja keinua. Ne meni kyllä yllättävän kivasti.. Paitsi kepit. Ei onnistu toiselta puolelta ohjattuna ollenkaan.. Sitten oli meidän vuoro mennä harjoittelemaan ratapätkää. Tottakai juuri siihen aikaan halli alkoi täyttyä muista treenaajista ja haukkuvista koirista ja meidän aloittaessa meteli oli aika korkealla. Sitten kun Nelli vielä aloitti itselleen tyypillisen komentamishaukun niin avot! Mulla oli pallo ihan hukassa ja unohtelin jatkuvasti että mitä pitää tehdä. Hauskaa oli se, että kun lähetin koiran putkeen niin juoksin itse putken vieressä putken muodon mukaisesti kun olisin voinut vaan juosta suoraan putken suulle ohjaamaan Nelliä esteelle. Mahtoi olla hauskannäköistä :D Siitä tuli siis huomautus kouluttajalta.. Enpä olis itse sitä edes tajunnut! Otettiin rataa ensin pienissä pätkissä ja ne meni niin surkeasti että meinasin lopettaa treenit meidän osalta siihen. Nelli haukkui ja lähti aina seuraamaan mua kun jätin sen mukamas esteen taakse odottamaan. Onneksi en kuitenkaan luovuttanut sillä kun sitten vedettiin rata kokonaisuudessaan läpi niin sehän sujui ihan nätisti! Mutta voin kertoa että hermot oli jossakin vaiheessa vähän kireenä.

Myöhemmin tulin sitten miettineeksi että olen aina pitänyt Nelliä melko häiriöherkkänä, mutta mitä jos se olenkin minä joka on meistä häiriöherkempi? Luultavasti se on juurikin niin! Minä stressaan sitä miten Nelli reagoi häiriötekijöihin ja se taas vaikuttaa Nelliin ja meidän suoritukseen. 

Huomasi kyllä että oma mieliala ja kiireinen päivä vaikuttivat negatiivisesti meidän treeneihin kun olin itse niin pihalla enkä oikein osannut keskittyä. Onneksi treenit kuitenkin päättyivät onnistumiseen ja mä pääsin illaksi vielä Powerkickboxiin, jossa lähti sitten loputkin turhautumiset pois!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti