Sivut

torstai 21. lokakuuta 2010

Näyttelyleikkiä ja tokoilua

Eilen oltiin ei-kenenkään näyttelyharjoituksissa Viitaniemen koirapuiston vieressä. Meitä oli viisi tyttöä ja kuusi koiraa ja harjoiteltiin näyttelykävelytystä, seisottamista ja tutkittavana olemista. Valitettavasti kenelläkään ei ollut pöytää, joten "tuomarin" kopeloinnit tehtiin maassa. Näyttelyharjoitusten alussa yksi oli vuorollaan tuomari ja muut esittivät koiransa. Lopuksi vaihdettiin koiria ja se oli oikein mielenkiintoinen kokemus niin minulle kuin varmasti Nellillekkin. Harjoittelu kesti suurinpiirtein tunnin, jonka jälkeen päästettiin koirat puiston puolelle juoksentelemaan. Nellin käytös näyttelyhihnassa parani huomattavasti tuon tunnin aikana, sillä Nellillä on ollut välillä paha tapa ottaa hihna keinolla millä hyvällä suuhunsa. Tänään kävelytettäessä Nelli käyttäytyi paaaaljon paremmin! :) Katsotaan, missä mennään sitten sunnuntaina! ;)

Tänään käytiin viikkotreeneissä tokoilemassa. Ensin otettiin pieni "temppurata", joka koostui seuraamisesta, pujottelusta, kosketuskepistä, luoksetulosta sekä tassun antamisesta. Juu, meiltähän sujui vain kosketuskeppi, pujottelu joten kuten sekä tassun antaminen. Seuraaminen ja luoksetulo on vielä kovasti hakusessa. Positiivista oli kuitenkin se, että temppuradan aikana Nelli oli  paljon enemmän kiinnostunut minusta kuin viime kerroilla! Meillä oli tänään vieraileva tähti treeneissä, sillä siili juoksenteli melkein koko harjoitusten ajan pitkin kenttää. Meidän viimeinen istumisharjoitus menikin aivan pyllylleen tuon siilin takia, kun Nelli oli paljon kiinnostuneempi siitä kuin minun käskyistäni. Että sellaista häiriötreeniä tällä kertaa!

Saatiin äsken päätökseen Nellin pesu- ja kuivausurakka. (Kiitos Sanna avusta!)
Nellin turkki on kasvanut viime pesusta sen verran, että tällä kertaa kuivaamiseen meni kauan aikaa.. Pakko muuten myöntää, etten pysynyt tänään viime kertaisessa lupauksessani, vaan annoin Nellin kulkea välillä edelläni lenkillä. Omat hermot ei aina riitä siihen jatkuvaan pysähtelyyn.

Täällä on jo hieman jännitystä havaittavissa sunnuntain pentunäyttelyiden suhteen, mutta toisaalta odotan jo ihan innolla viikonloppua! On kivaa päästä moikkaamaan kasvattajaa ja tietysti päästä katselemaan kaikenkarvaisia ihania pentuja. Toivon kovasti, että Nelli käyttäytysi kehässä jokseenkin nätisti ja että näyttelystä tulisi positiivinen kokemus. Viikonloppuja siis odotellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti