Sivut

lauantai 19. helmikuuta 2011

Koillis-Sawo Show 19.02.11

Ensimmäiset viralliset näyttelyt takana ja tuloksena JUN EH.

Nelli odottaa "innokkaana" kauneustoimenpiteitä.


JUN EH, tuomari Maret Kärdi:
10 1/2kk pienehkö, rintakehältä lyhyehkö juniorinarttu, jolla kokoon nähden erinomainen raajaluusto. Hyvä ryhti. Lyhyehkö rintakehä. Lyhyt & jyrkkä lantio. Liikkeessä tyvestä kohoava häntä. Pysty olkavarsi, etuasentoiset eturaajat. Sopivasti kulmautunut takaa, takaraajoissa kannukset. Hieman poskikas & tukeva kallo-osa. Toivoisin aavistuksen pidemmän kuonon. Liikkuvaiset & oikea-asentoiset korvat. Vielä matala rinnan syvyys ja takakorkea ylälinja. Erinomainen karvapeite. Kierteiset etuliikkeet, ja kinnerahtaat takaa. Erinomainen luonne.

Korkeus 33,5 cm.

Olen tyytyväinen arvosteluun ja oon niin ylpeä tuosta pienestä neidistä! Me ei oikeasti harjoiteltu noita näyttelyjä varten paljon mitään (......) ja silti meni niin hienosti! Ja erityisesti lämmittää arvostelussa tuo erinomainen luonne-kohta, meidän Nellukka <3.

Näyttelyihin oli ilmoitettu yhteensä 49 shelttiä, kolme pentua, 15 urosta ja 31 narttua. Siinä shelttien keskellä seisoskellessa huomasin taas kerran, kuinka kauniita sheltit oikeasti on! Valitettavasti näin myös pari hieman arempaa shelttejä, joista toinen käveli melkein pylly maassa häntä koipien välissä kun pelotti niin paljon. Suurin osa shelteistä oli kyllä sitten todella reippaan oloisia ja löytyi sieltä pari haukkuherkkääkin ;)

Tuomarista jäi todella positiivinen kuva. Hän oli oikein mukava, puheli rohkaisevaan sävyyn ja käsitteli koiraa nätisti. Näyttelyjärjestelyt olivat onnistuneet, tosin kävi vähän sääliksi niitä, jotka joutuivat esittämän koiransa pihalla, kun pakkasta oli yli 25 astetta. Kaiken kaikkiaan hyvä päivä, hyvä reissu ja hyvä kokemus!

5 kommenttia:

 1. Onnea näyttelyuran korkkauksesta! Tuo on tosi kiva tulos, tuo tuomari on nimittäin erittäin tiukka.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ja minä kun luulin, että oltiin ei-niin-tiukalle tuomarille menossa.. :)

  VastaaPoista
 3. Lähtökohtaisesti pohjoismaalaiset ja osa virolaisista tuomareista on tosi tiukkoja. Saksalaiset laskevat hampaita. Itse en vie Rommia suomalaisille tuomareille, harkinnan mukaan muille pohjoismaalaisille. Koiranetistä kannattaa selailla tietoja, niistä saa vähän vinkkejä tuomareista..

  Toki siis totuudenmukaisemman arvostelun saa tiukalta tuomarilta. Ehdottomasti tuohon EH:seen kannattaa olla tyytyväinen. Nelli on vielä niin nuori, että tarvii aikaa lopulliseen kehitykseen, noin näyttelymielessä.

  VastaaPoista
 4. Oolrait, kiitos vinkistä! Täytyypä seuraavia näyttelyjä varten katsella Koiranettiä. Keväällä olisi ryhmikset Äänekoskella ja Viitasaarella ja ajattelin, että käytäisiin molemmissa tai sitten vain toisessa kokeilemassa. Sen jälkeen saattaa olla, että tämän vuoden näyttelyt on purkissa, ellei sitten ihan loppusyksystä tai alkutalvesta innostuta käymään jossakin lähistöllä.

  Kasvattaja sanoi ihan samaa lauantaina, kun puhuttiin puhelimessa, että Nelli kehittyy vielä paljon parin vuoden aikana.

  VastaaPoista
 5. Mä itse mietin, että saatan ainakin ehkä turistiksi tulla Äänekoskelle kasvattajan kanssa. Rommia tuskin vien sinne. Tosin tämä riippuu niin monesta asiasta, että en vielä tiedä.. Maaliskuun aikana vähän selviää kuviot.

  Itselle ainakin tuo Äänekosken tuomari on vieras, en ainakaan löytänyt koiranetistä tietoja hänestä. Tuo Viitasaaren tuomari on vaihtanut linjaansa: aiemmin palkitsi isojakin hyvin, nyt viime kerralla rokotti sitten koosta. Nimenomaan suuresta koosta.

  Se on vain parempi, että Nelli on "hitaasti kehittyvä" omasta mielestäni. Koiran ei kuulu olla broileri. Kyseessä on junnukoira, joka saa ja kuuluukin näyttää junnulta.

  VastaaPoista