Sivut

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Tokoa 6/XX ja Agilityn alkeet 7/10

Taas on alkuviikon rutistukset takanapäin ja on aika kirjoitella ylös harkkojen tulokset ja tuntemukset. 

 

 Tokoa 6/XX

Kuten viime toko-postauksessa hehkutin, me löydettiin siis viime torstaina toimiva palkkio, jota koira Tavoittelee. Ongelmaksi muodostui tällä kertaa se, etten oikein osannut käyttää sitä. Valmistin maanantaina pellillisen herkullisia jauheliha-kissanruokanameja, mutta ne eivät toimineet läheskään niin hyvin kentällä kuin olisi voinut odottaa. Raaka kissanruoka toimii parhaiten ja nyt seuraavalla kerralla kokeillaan, miten kissanruoan antaminen ruiskusta palkkioksi toimii! Apteekin täti taisi olla tänään vähän ihmeissään kun kävin hakemassa lääkeruiskun koiran koulutusta varten ;)

Maanantaina harjoiteltiin seisomista ja noilla jauhelihanameilla se meni taas vähän siihen, että jouduin ponnistelemaan Nellin huomion eteen. Sitten kun sain toiselta ryhmäläiseltä kissanruokaa lainaksi, niin ongelmaksi tuli se, ettei Nelli meinannut pystyä keskittymään mihinkään muuhun kuin ruoan tavoitteluun hyppimällä. Pari onnistunutta kosketusta saatiin kosketusalustaan kuitenkin toisen harjoituksen aikana, niin ehkä Nelli pikkuhiljaa pystyy keskittymään vaikka olisikin kissanruokaa tarjolla. 


Agilityn alkeet 7/10

Kepit: Viime kerralla ohjaaja kävi kaikkien kanssa läpi kepit ja antoi neuvoja uudenlaiseen ohjaustapaan. Uusi ohjaustapa sujui tällä kertaa minulta oikein helposti ja Nelli veteli välillä keppejä niin hienosti ettei tosikaan! Sitten kun alkoi väsymys painaa, niin sitten tuli niitä virheitäkin. Nelli pujottelee kyllä hienosti, vaikka olenkin alkanut vähentämään käden ohjausliikettä keppien välissä.

Putki: Putkea vedeltiin itsenäisesti ja putki oli suorana koko ajan. Ei mitään ongelmaa, paitsi kerran Nelli ei mennytkään putkeen vaan lähti seuraamaan minun namikättä (siinä oli siis vahingossa namit) putken vierestä. Ei voi siis syyttää kuin itseään.

A-este: Koska Nelli on vielä niin nuori, me ei käyty A:ta kokonaisuudessaan läpi, vaan otettiin kosketukset esteen alkuun ja loppuun. Nelli arastelee jonkin verran vielä noita korkeita esteitä, mutta toivottavasti päästään siitä pikkuhiljaa ylitse. Kosketukset meni loppujen lopuksi ihan kivasti!

Pöytä: Harjoiteltiin taas pöytää ja se sujui tosi hyvin. Ohjattiin koira pöydälle ja pidettiin koira siinä paikallaan vähän aikaa. Nelli hyppäsi pöydälle joka kerta ilman epäröintiä ja malttoi istua paikoillaan oikein hienosti. Isommat koirat harjoitteli isommalla pöydällä ja hui, kun se on korkea! Onneksi meillä on se matala pöytä :)

Näyttelyjännitystä....

IIK! Ei vaikuttanut näyttelyihin meno kovin hyvältä idealta eilen (vai toissapäivänä), kun kokeilin pitkästä aikaa Nellin seisottamista ja ravuuttamista ja voihan nenä, se ei meinannut onnistua sitten millään. Koin siinä pari epätoivon hetkeä, kun mikään ei meinannut sujua. Nelli tarjosi istumista koko ajan ja sitten kun neiti kyllästyi, niin hän päätti ottaa näyttelyhihnan suuhunsa. Nelli on kyllä tosi taitava venkoilemaan sen hihnan kanssa niin, että saa otettua sen suuhunsa. Onneksi tänään oli toinen ääni kellossa ja äskeiset pikku harjoitukset meni tosi hienosti! Seisominen onnistui, ravuutus meni ihan hyvin ja hampaatkin katsottiin. Nyt sitten vielä paljon viime hetken harjoitusta ja omien hermojen hallintaa, niin eiköhän se siitä! Pidetään peukkuja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti