Sivut

torstai 11. marraskuuta 2010

Kuulumisia

Tiistaina oltiin taas tokoilemassa, mutta tällä kertaa eri kentällä kuin aiemmilla kerroilla. Törmäsin autolla pyörätelineeseen ja mieleen tuli, että voisin tarvita toko-koulutuksen lisäksi myös ajo-opetusta. Onneksi autolle ei kuitenkaan käynyt mitenkään ja kuskikin kärsi vain henkisiä vahinkoja, kun luottamus omiin ajotaitoihin sai taas osumaa. Tiistaina meillä olikin melko opettavainen kerta, sillä teimme vain yhdet 2x1 min -harjoitukset per koirakko ja lopun aikaa olimme erästä peliä. Meidän 2x1 min-harjoitukset meni sivulletulon harjoitteluun, mutta niistä toinen minuutti meni kyllä ihan pipariksi. Nelliä ei vaan yksinkertaisesti kiinnostanut harjoittelu ja vaikka kosketuskeppi työnnettiin melkein nenän eteen, niin Nelli ei siitä kiinnostunut. Olen välillä huomannut myös kotona harjoitellessa, että yhtäkkiä Nelli saattaa lähteä kesken harjoittelun esimerkiksi juomaan. Tosin kotona meidän harjoitusaika on välillä vähän mikä on, ei välttämättä ole siis aina sitä minuuttia tai kahta. Pitäisi ehkä pitää kotonakin harjoitusaika aina lyhyenä, ettei Nelli ehdi kyllästyä. Muuten kotona (sisällä ja takapihalla) harjoittelu onnistuu kyllä hyvin! Lenkit menee nyt ihan kokonaan lunta ja hajuja nuuskiessa eikä lenkillä ollessa oteta välttämättä ollenkaan kontaktia. Olen kokeillut lelun ottamista lenkille mukaan, mutta sekään ei ole kiinnostanut, vaan neidin pitää saada nuuskia! 

Niin ja se peli. Ohjeet tähän peliin löytyvät esimerkiksi kirjasta Naksutinkoulutusta koirallesi (Morten Egtvedt&Cecilie Kosten) sivuilta 80-81. Luin itse tästä pelistä kuukausi pari sitten ja ajattelin, että tätä voisi olla mielenkiintoista kokeilla. Eli peli menee suurin piirtein tällä tavalla: Yksi ihminen on "koira" ja muut kouluttajia. Kouluttajat sopivat ennen pelin aloittamista tehtävän, jonka he opettavat koiralle pelin aikana naksuttimen avulla. Sen jälkeen peli alkaa ja koiraa ohjataan naksuttimen avulla suorittamaan haluttua tehtävää. Eli jos koiralle halutaan opettaa vaikka auton koskettaminen, niin jo alussa pelkkä autoon päin katsominen saa aikaan naksautuksen ja palkkion jne. kunnes koira saadaan koskettamaan autoa. Minä olin ensimmäinen "koira" ja voivoi, eihän siitä tullut mitään. Minun tehtävä olisi kuulemma ollut alunperin se, että menen halaamaan puuta.. Mutta minulle sitten naksauteltiin seuraamisesta, katsekontaktista, sivulletulemisesta ja enkä sitten ymmärtänyt tarjotakaan muita toimintoja. Koska meidän peli ei edennyt mihinkään, kouluttajat helpottivat tehtävää. Onneksi tässä tapauksessa koira kuitenkin oli erityisen fiksu ja ymmärsi puhetta ja siinä vaiheessa kun yksi kouluttaja sanoi toiselle kouluttajalle: "Ethän sä voi olla selin koiraan päin, sehän voi vaikka silloin katsoa puuta" koira ymmärsi, mitä häneltä vaaditaan ja koulutus loppui lähes heti sen jälkeen ;) Tämän jälkeen toinen ryhmäläinen oli koirana ja se koulutus sujuikin jo paljon paremmin.. Oli aktiivisempi koira ja idean tajunneet kouluttajat :) Mutta oli kyllä erittäin opettavainen peli, ei voi muuta sanoa!

Lähiaikoina ollaan pantu merkille se, että ihan kuin Nelli olisi vähentänyt nirsoiluaan. Lenkillä kelpaa palkkioksi välillä jopa oma nappula, tosin se pitää melkein aina tiputtaa ensin maahan ja poimia sieltä uudestaan suuhun, mutta alas se menee kuitenkin!

Viikonloppu vierähtääkin minulla näytelmien merkeissä, mutta viikonloppuna on kuitenkin tulossa toinen käsityöaiheinen -postaus. Tänään päästään pitkästä aikaa leikittämään Sampoa ja Nelliä ja luultavasti parivaljakko pääsee huomennakin leikkimään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti