Sivut

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Onnistumisen hetkiä

Tiistain tokotreenit aloitettiin leikkimällä! Nelli oli pirteä oma itsensä ja jaksoi kiinnostua leikkimisestä, vaikka oltiinkin tokokentällä. Kaksi kertaa otettiin leikkiä ja sen jälkeen alettiin kertailemaan aiemmin opeteltua. 

Kosketusalusta: Nelli ei kiinnostu kentällä kosketusalustasta, mutta eilen liikuttelin kosketusalustaa ja kosketusta alkoi löytyä. Kotona sisätiloissa Nelli siis läpsii hyvään tahtiin alustaa, mutta esimerkiksi lenkillä ollessa alusta ei kovin paljon kiinnosta. 
Sivulletulo: Nelli tuli kentällä sivulle käsiavulla pomppien. Istuu melko suorasti sivulla, mutta kentällä jättäytyi liian kauaksi istumaan. Kotona tulee tosi hienosti oikeaan kohtaan istumaan ja kotona tätä tarjotaankin jo ihan kivasti. Tosin kotonakin tulee sivulle pompulla, jos käyttää pientä käsiapua.

Lopuksi otettiin sekoitus uutta ja vanhaa, eli pyrittiin siihen, että koira istuu vain käskyn saatuaan eli jos koira tarjosi istumista ilman käskyä, sitä ei palkittu. Tarkoituksena on siis päästä siihen, että koira lakkaa tarjoamasta istumista palkkion toivossa. Nelli tarjosi aikalailla istumista ja aika monta istumista jätettiin siis palkitsematta. Mutta pakko kyllä sanoa, että hienosti istui käskystä! :)

Ja mites meidän SANKO-projekti edistyy? Tänään aamulla aloitettiin ja Nelli tarjosi jo ensimmäisen puolentoista minuutin aikana tassulla läpsimistä. Tänään ollaan harjoiteltua sankoa neljä kertaa (eli siis 4x90s) ja Nelli on nostanut neljä tai viisi kertaa molemmat tassut sangon päälle! Yllätyin itsekin, kuinka nopeasti Nelli tajusi kokeilla molempien tassujen nostamista!

Tänään Nelli sai uusia koiratuttavuuksia, kun kävimme shetlanninlammaskoira Pellen ja bordercollie Axelin kanssa leikkimässä lammasaitauksessa. Nelli tuli oikein hyvin toimeen molempien kanssa, mutta varsinkin pikku Axelin kanssa oli mukava leikkiä. Pellestä ja Axelista voit lukea lisää Hurttaplokista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti