Sivut

tiistai 23. marraskuuta 2010

Sheippausta

Olen yrittänyt opettaa Nellille erinäisiä asioita sheippaamalla, mutta olen huomannut sitä tehdessä, että olen oikeasti aika huono siinä. Vaadin nimittäin ihan liikaa. Meidän sheippaukset ei mene niinkuin pitäisi, eli naksuja ei tosiaan tule vähän väliä ja siinä turhautuu niin Nelli kuin minäkin. Siksipä päätin opettaa Nellille uuden tempun sheippaamalla. Tempun nimi on "Nosta etutassut sangon päälle ja pyöri sangon ympärillä takatassuillasi", eli ihan normaalia koiran käytöstä. Ei pitäisi olla vaikeaa.

Mitä on sheippaus? Shaping eli sheippaus tarkoittaa sitä, että koiran käytöstä/toimintaa muokataan asteittain, kunnes saadaan aikaan haluttu toiminto.

Haluttu toiminto: Nosta etutassut sangon päälle ja pyöri sangon ympärillä takatassuillasi

Osa 1: Katso sankoon päin
Osa 2: Koske sankoa kuonolla
Osa 3: Koske sankoa tassulla
Osa 4: Koske sangon yläosaa
Osa 5: Nosta toinen tassu sangon päälle
Osa 6: Nosta molemmat tassut sangon päälle
Osa 7: Liikuta takatassua etutassujen ollessa sangon päällä
Osa 8: Liikuta takatassuja etutassujen ollessa sangon päällä
.......
Liikuta takatassuja sangon ympäri etutassujen ollessa sangon päällä, valmista!

Hmm, toivottavasti en haukannut liian isoa palaa, mutta onhan meillä tässä aikaa opetella. Täytyy vaan pitää mielessä, että palkitsen ihan pienestäkin liikkeestä, niin saadaan paljon naksuja eikä kummankaan tarvitse turhautua! Kaikki vinkit ja neuvot ovat tervetulleita nyt ja matkan varrella! :) Voisiko tuota suunnitelmaa hajoittaa vielä pienempiin osiin? Lupaan raportoida meidän edistymisestä, kunhan saadaan ensin projekti käyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti