Sivut

tiistai 23. marraskuuta 2010

Tilannepäivitystä

Tällainen päivitys tällä kertaa, kirjoittelen vähän niistä asioista, jotka nyt sattuvat putkahtamaan mieleen!

Ikä: 7kk 3vk
Säkäkorkeus: noin 32 cm
Paino: 5,1 kg

Korvat: Liimasin korvat tosiaan noin 3 viikkoa sitten, mutta liimaukset aukesivat lähes heti. Tällä hetkellä korvien päissä on siis liimajämät, jotka ovat pitäneet korvia oikein hyvässä asennossa koko ajan. Tarkoituksena on kyllä ollut liimata ne uudestaan jo parin viikon ajan, mutta... Sitten kun ehtii!

Turkki: Nellillä on jo jonkin verran turkkia ja sitä kasvatellaan koko ajan. Olisin laittanut kuvia, mutta kuvien lataus ei jostakin syystä onnistu tällä hetkellä!

Hampaat: Etualahampaat ovat vieläkin melko tiukassa rivissä, mutta se yksi alahammas, joka ei meinannut mahtua riviin aluksi ollenkaan, on siirtynyt edemmäs. Eli hampaiden tilannetta pitää vielä seurailla, mutta parempaan suuntaan se on mennyt tässä parin kuukauden aikana.

Juoksut: Olin vähän aikaa sitten ihan varma, että Nelli aloittaa ensimmäiset juoksunsa millä hetkellä hyvänsä, mutta eipä niitä ole vielä kuulunut. Joku aika sitten esiintyi nimittäin merkkailua ja kiivasta hajujen haistelua, mutta Nelli ei ole merkkaillut nyt vähään aikaan ollenkaan. Eli odotellaan, odotellaan!
 
Ohitustilanteet: Nelli valpastuu selvästi toisen koiran nähdessään ja saattaa "wuf-failla". Jos hihnan toisessa päässä ollaan kuitenkin oltu tarpeeksi tarkkaavaisia ja nopeita, Nelli syö nameja kädestä ja katselee toista koiraa. Usein toiset koirat menevätkin ohi niin, että Nelli istuu ja syö eikä päästä mitään ääntä. Ja jos toinen koira kävelee kauempaa vastaan, niin usein Nelli ottaa koiran nähtyään minuun nopeasti kontaktin.

Hihnakäyttäytyminen: Usein alkulenkistä nuuskuttelee penkkoja ja menee edellä ja loppulenkistä kävelee vierellä ja ottaa kontaktia. Vetämisestä päästiin melkein kokonaan eroon jo aikoja sitten, mutta valitettavasti Nelli alkanut vetämään uudelleen. Pyrin siihen, että hihnan kiristyessä pysähdytään ja odotetaan kontaktia, jolloin hihna löystyy ja matka jatkuu. Ihan aina en kuitenkaan pysähtele, sillä välillä vaan tulee annettua periksi.

Sisäsiisteys: Nelli on ollut kotona sisäsiisti jo parisen kuukautta, en rehellisesti sanottuna edes muista milloinka olisi tehnyt asioita sisälle! Vieraissa paikoissa ei välttämättä ymmärrä, että tarpeet tulisi tehdä ulos, mutta esimerkiksi viime viikonloppuna, jonka vietimme kahdessa eri paikassa, Nelli teki kaikki tarpeensa pihalle ja osasi jopa pyytää ulos!

Lempiasiat: Juokseminen, leikkiminen, nuoleminen ja poikaystävä Sampo.

Raivostuttavin tapa: Jos istun vaikka tietokoneella tai sohvalla ja Nellille tulee tylsä hetki, se kävelee pentuportin (kompostikehikko) taakse, menee siihen viereen makuulle ja alkaa puremaan sitä. Usein Nelli tekee vielä niin, että katsoo minuun samalla kun pureskelee kehikkoa oikein nautinnollisen näköisesti. Pentuportin pureskelu on tietystikkin kiellettyä, mutta Nelli on tainnut keksiä, että sillä tavalla on helppo saada huomiota ;)

Muuta: Mamman ihana pieni kulta, joka ilostuttaa meitä joka päivä. Osaa välillä myös komentaa päästämällä pari haukkua, mutta se lähinnä vaan alkaa naurattamaan, kun toinen yrittää komentaa niin tosissaan. Oppii nopeasti asioita ja on kotona aina valmis treenailemaan. Meidän pieni päivänsäde <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti