Sivut

perjantai 28. tammikuuta 2011

Agilityn alkeet 4/10

Tiistaina oli taas agilityn alkeiskurssia ja käytiin Lauran kanssa leikittämässä koiria ennen hallille lähtöä. Olin juuri kävelemässä Nellin kanssa leikkipaikalle, kun yhtäkkiä eteen pöllähti kultainennoutaja omistajansa kanssa. Nelli mietti hetken, että mitäs nyt ja päätti sitten alkaa haukkumaan. Sitten minä aloin kiireesti työntämään namia suuhun, sotkeuduin Nellin hihnaan ja astuin Nellin tassujen päälle. Nelli vinkaisi oikein kunnolla.. Kultsun omistaja taisi miettiä, että kylläpäs koira hiljennetään kovilla keinoilla. No ei siinä, sitten kun päästiin leikkimästä ja lähdettiin ajelemaan hallille, niin liikennevaloissa sattui peräänajo! Takaa tullut autoilija törmäsi meidän autoon. Soitto hätäkeskukseen ja poliisien odottamista puoli tuntia. Meille, minulle, Lauralle, Nellille ja Sampolle ja toiselle kuskille, ei käynyt kuinkaan eikä meidän autoon tullut jälkeäkään törmäyksestä. Törmääjän autosta meni rekkarikilpi ja peltiin tuli pieni lommo, mutta ei sen pahempia vahinkoja onneksi. Koska jouduttiin odottelemaan se puolisen tuntia, myöhästyttiin saman verran agilitysta.Sitten kun päästiin hallin pihaan ja otettiin ensin Sampo pois häkistä, niin Nelli nopsana tyttönä päätti poistua samaan aikaan. Nelli hyppäsi autosta pois eikä antanut ottaa itseään kiinni auton vieressä. Onneksi halli sijaitsee ilta-aikaan rauhallisella alueella, joten käveltiin vaan autolta hallin ovelle ja Nelli tuli meidän mukana. Sitten oven luona,  haisteltuaan ensin toisen kurssilaisen koiraa, Nelli tuli vierelle ja antoi ottaa itsensä kiinni. Sitten päästiinkin itse asiaan:

Pussi: Koska tosiaan myöhästyttiin se puoli tuntia, niin ei päästy harjoittelemaan pussia ollenkaan. Onneksi muut eivät olleet käyneet sen puolen tunnin aikana muuta uutta, niin ei menetetty tämän enempää. Pussia on luvassa seuraavilla kerroilla, joten siihen tutustuminen siirtyy myöhemmäksi.

Kepit: Näitä käytiin taas itsenäisesti ja saatiin (ehkä) parannusta aikaan viime kertaan. Nellillä riitti taas vauhtia!

Puomi: Tällä kertaa tehtiin niin, että matalaa pöytää vasten nostettiin lankut ja harjoteltiin kiipeämistä ja laskeutumista. Nelli arasteli lankkuja vieläkin, mutta saatiin tosi nopeasti aikaan neljä tai kolme onnistunutta toistoa. Nelli meni lankut ylös ja alas ihan hirmuista vauhtia ja taas sai olla tarkkana, että pysyi mukana! 

Pituus: Pituus onnistui oikein hienosti yhdellä ja kahdella esteellä. Ei ongelmia!

Pöytä: Nelli hyppäsi pienen mietinnän jälkeen suoraan pöydälle eikä edes yrittänyt alittaa sitä. Ohjaaja vaan sanoi, että näin nopean koiran kanssa pitää olla tarkkana, ettei koira hyppää liian pitkälle.

Muuta me ei käytykään tällä kertaa, mutta olihan tuossa tarpeeksi taas yhdelle kertaa. Tunti, tai tällä kertaa puoli tuntia, menee niin hirveän nopeasti.

Sampo ja Nelli 27.tammikuuta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti